حجت الاسلام حاج شیخ حمید عربعامری

حجت الاسلام حاج شیخ حمید عربعامری در سال 1336 در باغزندان به دنیا آمد. مسقط الراس ایشان خانه پدرش حاج محمود بود که امروزه به راهرو و چایخانه مسجد حاج ابوالقاسم تبدیل شده است.

حاج محمود که پدرش یوسف و مادرش نرگس نام داشتند، نوحه خوان و از بزرگان باغزندان بود که در کودکی برای تحصیل علوم دینی همراه با شیخ علی اکبر قنبریان به حوزه علمیه رفت، اما در سن چهارده سالگی پدرش را از دست داد و تامین معاش خانواده شامل پنج خواهرش بر دوش وی قرار گرفت و به ناچار از تحصیل در حوزه بازماند و به کار پرداخت. او استاد قرآن بود و در ماه رمضان 20 تا 25 بار قرآن را ختم میکرد. مادر شیخ حمید دختر حاج ابراهیم زندانی و زنی پرهیزگار بود.

حجت الاسلام عربعامری تا کلاس پنجم درس خواند و سپس وارد حوزه شاهرود شد و سه سال به تحصیل علوم دینی پرداخت. وی در سال 1348 به قم عزیمت کرد و تا اوایل انقلاب در جوار کریمه اهل بیت علیهم السلام از محضر علما کسب فیض کرد. از علمایی که حجت الاسلام عربعامری در مدت تحصیل در قم و حدود پنج سال درس خارج از محضر آنان بهره برد میتوان به آیت الله مشکینی در تفسیر، آیت الله لاریجانی، آیت الله گلپایگانی، آیت الله وحید خراسانی، استاد موسوی اردبیلی و استاد میرداماد اشاره کرد.

دسته محتشم باغزندان

در سال 1354 حاج محمود به فرزندش شیخ حمید وکالت تام داد و تولیت مسجد حاج ابوالقاسم را به وی سپرد. در آن اوایل شیخ محمد سعیدی در مسجد تکیه بالا منبر میرفت و وقتی عازم حج شد مرحوم شیخ مهدی نمازی به جای او در مسجد تکیه بالا منبر رفت.

شیخ حمید پس از اینکه امور مسجد حاج ابوالقاسم را به دست گرفت، با کمک چند تن از بزرگان باغزندان اقدام به تأسیس شرکت تعاونی کردند. پنج نفر هیأت امنای این شرکت بودند و سرمایه اولیه آن را کربلایی موسی پسر حاج رجب تامین کرد. بعد از مدتی دکانی ساخته شد که به محمد محمدرحیم اجاره داده شد و فروشگاه اسلامی نام گرفت. ایشان برای تامین اجاره و سود خود از هر کیلو از اجناس فروخته شده فقط یک قران سود دریافت میکرد.

شیخ حمید عربعامری و تعدادی از جوانان باغزندان در پای نخل سال 94

شیخ حمید با دختر حجت الاسلام الهی ازدواج کرد و خداوند به آنان یک دختر و سه پسر به نامهای میثم و امیرحسن و امین عطا کرد. ایشان ده بار به حج عمره و یک بار به حج تمتع مشرف شد و در آذر 1379 زمانیکه تازه سه روز از باز شدن دربهای حرم امام حسین علیه السلام به روز زائران میگذشت به زیارت عتبات عالیات عراق مشرف شد.

تمام اشتغال حجت الاسلام عربعامری تبلیغ و انجام امور شرعی مردم است و معیشت ایشان نیز از هدیه های مردم در منابر و امور شرعی تأمین میشود و هیچ شغل و درآمد و شهریه دیگری به جز این ندارد.

افتخار شیخ حمید عربعامری گدایی درب خانه امام حسین و اهل بیت علیهم السلام است و ایشان تلاش بسیاری در برپایی مجالس و دسته جات عزاداری دارند و نقش به سزایی ایفا میکنند.