تصاویری از دسته بنی اسد باغزندان:
دسته بنی اسد باغزندان
طبق نقلهای تاریخی بدنهای مطهر امام حسین علیه السلام و یاران ایشان یک یا چند روز روی زمین صحرای کربلا افتاده بود تا اینکه افرادی از قبیله بنی اسد آمدند و ابدان مطهر را دفن کردند.
جمعی از مردم باغزندان هرساله در شب سیزدهم محرم پس از خواندن نماز مغرب و عشا در مهدیه باغزندان جمع میشوند و لباسهای خاصی مانند عبا و چفیه میپوشند و با زمزمه اشعار خاصی در مساجد و تکایای محله اقامه عزا و اجرای تعزیه میکنند.
اشعار دسته بنی اسد که با آهنگ محزونی خوانده میشود این است:
بنی اسد غوغا کنید واویلا / نعش حسین پیدا کنید واویلا
دم گروه اول:
ما آمدیم در کربلا / از بهر دفن کشته ها
تا ما زنان خاکش کنیم / بیرون ز خاشاکش کنیم
دم گروه دوم:
زینب بیا لیلا بیا / نعش حسین پیدا نما
تا ما زنان خاکش کنیم / بیرون ز خاشاکش کنیم
این دسته از سال 1340 شمسی توسط جمعی از جوانان محله پایه گذاری شد. سال اول دسته در خانه مرحوم حاج محمد عامریان (محمد علی اکبر) آماده و پذیرایی شد. دسته بنی اسد باغزندان در آن دوران به تمام مساجد شهر می رفت و حدود ساعت دو نیمه شب به مهدیه باغزندان باز می گشت و شام می خورندند. پس از مدتی دسته بنی اسد تصمیم گرفتند فقط به محله باغزندان بروند، لذا پس از آماده شدن و اجرای برنامه در مهدیه، به مسجد حاج ابوالقاسم و سپس به فاطمیه (س) و در پایان مسجد حضرت ابوالفضل علیه السلام می روند.
بسیاری از عزیزانی که در این دسته شرکت می کردند از دنیا رفتند، از جمله: حاج محمد علی اکبر، عمو نصرالله، تقی غلامحسین، محمدرضا قنبریان (پدر شهیدان قنبریان که پس از وی فرزندش شهید محمد قنبریان با عبا و وسایل پدرش در دسته حضور می یافت)، حاج ابراهیم عامریان(مداح)، پسر حاج مهدی خدابخشیان، گلسرخی (سقای دسته)، شیرعلی و…