مهندس مهدی عامریان

مهندس مهدی عامریان، بزرگ مرد صنعت برق ايران، بنيانگذار و موسس شركت توربوژنراتور شاهرود

سال تولد : 1337

ميزان تحصيلات :  كارشناسي 

رشته : مهندسي برق  

گرايش : قدرت 

زنده ياد مهندس مهدي عامريان بنيانگذار و موسس شركت توربوژنراتور شاهرود در سال ۱۳۳۷ در خانواده اي مومن و متعهد ديده به جهان گشود. تحصيلات خود را در رشته مهندسي برق-قدرت ادامه داد و موفق به اخذ مدرك از دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي گرديد. پس از اتمام تحصيلات، در جهاد دانشگاهي  دانشگاه محل تحصيل خود مشغول بكار گرديد.  با توجه به ماهيت تحقيقاتي نهاد فوق و نيز استعداد و علاقه وافر ايشان به خودكفايي و قطع وابستگي به صنايع خارجي به خصوص بخش ماشينهاي الكتريكي، فعاليت تحقيقاتي خود را در زمينه طراحي و محاسبه ماشينهاي الكتريكي آغاز نمود. زنده ياد مهندس مهدي عامريان در سال ۱۳۶۹ در ادامه همكاري با جهاد دانشگاهي، نتيجه تحقيقات خود را در قالب فعاليتهاي عملي در كارگاهي استيجاري در مجيديه تهران شروع و كار طراحي و ساخت الكتروموتورهاي فشار قوي را وسعت بخشيد. سپس با توجه به پيشنهاد و طرح ساخت شينه هاي ژنراتورهاي نيروگاهي با ولتاژ ۱۱۰۰۰ ولت از طرف معاونت طرح و تحقيقات شركت توانير، فعاليت تحقيقاتي جهت ساخت شينه آغاز و در كوتاه مدت براي اولين بار در ايران موفق به ساخت شينه هاي ژنراتوري نيروگاهي گرديد. پس از اتمام اين طرح، با تلاش و جديت ايشان، شركت توربوژنراتور رشد كمي و كيفي چشمگيري داشت و در كنار بازسازي انواع ماشينهاي الكتريكي، طراحي و ساخت بسياري از ماشينهاي الكتريكي نيز در برنامه كاري ايشان قرار گرفت. به گونه اي كه در حال حاضر خدمات خود را به بيش از ۵۰۰ كارفرماي مطرح در سطح كشور ارائه مي دهد. در حال حاضر اين شركت در راستاي كسب رضايت مشتريان محترم و بهبود عمليات توليد و بازسازي خود، موفق به استقرار سيستم مديريت جامع مبتني بر استاندارد ISO 9001:2008 و  ISO 14001 و OHSAS 18001  گرديد و تلاش مي كند با بهره گيري از اين سيستم گامهاي بلندي در توسعه صنعت برق كشور بردارد. موقعيت جنگ و همكاري جهاد دانشگاهي با صنايع دفاع باعث شد كه بازسازي تعدادي از الكتروموتورهاي فشار قوي به جهاد واگذار شود و از اينجا فعاليت اصلي روي موتورهاي فشار قوي آغاز گرديد .

آقاي مهندس عامريان در سال 1369  پس از تاسيس شركت ، با توجه به ارتباطات قبلي با آقاي مهندس معتقد معاونت محترم طرح و تحقيقات شركت توانير پيشنهاد پروژه ساخت شينه ژنراتورهاي نيروگاهي با ولتاژ 11 KV و قدرتهاي 37.5 , 32 , 25 مگاوات را مطرح نموده و در اين زمينه با معرفي به وزارت صنايع سنگين و بهره گيري از كمكهاي فني و تكنولوژي ، عمليات تحقيقاتي روي شينه هاي فشار قوي را آغاز نمود و در اين زمان شركت توربوژنراتور  شاهرود با طراحي و ساخت تجهيزات مورد نياز و همچنين خريد تعدادي از دستگاهها ، موفق به طراحي و ساخت شينه هاي ژنراتورهاي نيروگاهي براي اولين بار در كشور گرديد . پس از اتمام اين طرح ، با تلاش و جديت ايشان ، شركت توربوژنراتور شاهرود رشد كمي و كيفي چشم گيري داشت و در كنار بازسازي انواع ماشينهاي الكتريكي ، ساخت برخي از دستگاهها را نيز در برنامه كاري خود قرار داد بطوريكه در حال حاضر خدمات خود را به بيش از 610 كارفرماي مطرح در سطح كشور ارائه داده است .

سرانجام زماني كه اين واحد صنعتي با فعاليت ويژه و خدمات بسيار ارزنده همراه با كادري مجرب و كارآزموده توسط ايشان با نام معروف توربوژنراتور شاهرود- نامي كه در سراسر ايران به يگانگي شناخته شود- به حد بالايي از رشد و اعتبار رسيد، دست تقدير الهي بر اين قرار گرفت كه در 11 خردادماه سال 88 در مسير بازگشت از سفري كاري به منظور راه اندازي يك پروژه عظيم در صنعت فولاد گيلان ، در اثر سانحه تصادف دار فاني را وداع گفت و خلاءبزرگي را در صنعت برق كشور برجاي گذاشت. ياد و خاطره اين بزرگ مرد صنعت برق كشور و كارآفرين نمونه را  گرامي مي داريم.

منبع: سایت دروازه ملل